Hajnc Vilhelm posetio Kostolac

Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm je, zajedno sa predstavnicima nemačkih i srpskih medija, posetio Termoelektranu Kostolac.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

16:51

Default images

U toku posete i u razgovorima sa pomoćnikom direktora Policije, generalom Bratislavom Dikićem, direktorom Termoelektrane i predstavnicima nemačke Službe za tehničku pomoć (THW), ambasador Vilhelm je stekao utisak o situaciji na terenu i zavhalio nemačkim stručnjacima na njihovom zalaganju, navodi se u saopštenju.

Od 19. maja, tim nemačke Službe za tehničku pomoć (THW) je na zadatku u Kostolcu, zajedno sa stručnjacima iz Francuske i Češke, kako bi termoelektranu i obližnji ugljenokop branio od poplavnog talasa, koristeći za to šest moćnih pumpi visokog kapaciteta koje izbacuju ukupno čak 50.000 litara vode u minutu, saopšteno je iz Nemačke ambasade.

S obzirom na to da su termoelektrane u Kolubarskom bazenu veoma snažno pogođene vodenom stihijom, Termoelektrana Kostolac je od strateškog značaja za snabdevanje Srbije električnom energijom, navedeno je u saopštenju.

Savezno ministarstvo inostranih poslova u Berlinu i Nemačka ambasada u Beogradu su u stalnom kontaktu sa sprskim vlastima radi davanja podrške potrebnim merama pomoći, navodi se u saopštenju.

Nemačko-srpsko privredno udruženje (DSW) i Delegacija nemačke privrede u Srbiji, u saradnji sa Nemačkom ambasadom, nemačkom humanitarnom nevladinom organizacijom HELP - Hilfe zur Selbsthilfe, organizuju akciju prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava za pomoć naugroženijem stanovništvu nastradalom u razornim poplavama u Srbiji.

Dodatne informacije mogu se naći na veb-stranici Nemačke ambasade u Beogradu http.//www.belgrad.diplo.de, navedeno je u saopštenju.
Nemačka ambasada poziva sve nemačke kompanije u Srbiji, članove Nemačko-srpskog privrednog udruženja (DSW), kompanije iz Nemačke, nemačke organizacije u Srbiji i pojedince da se priključe toj akciji i time daju svoj doprinos za pomoć najugroženijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: