Marić: Nema kritičnih tačaka

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio jutros da je na svim kriznim tačkama situacija stabilna.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

07:30

Default images

"Nema izuzetno kritičnih tačaka u ovom trenutku u smislu neke hitne evakuacije", rekao je Marić.

Marić je naglasio da se mora na svim tačkama u Srbiji, koje su prethodnih dana bile krizne, održati potpuna budnost i pripravnost i preduzeti sve mere radi popravke i obilaženja nasipa.

On je kazao da je vodostaj Save u stagnaciji i blagom opadanju i da je za sada dobra koordinacija sa Republikom Srpskom i sa hrvatskom državnom upravom za zaštitu i spasavanje.

Marić je najavio da će se nastojati da se svim ljudima u Obrenovcu pruži pomoć u hrani i lekovima.

U toku večeri i noći u Obrenovcu i delu Zabrežja došlo je do povećanja vodostaja u poplavljenom području, a evakuacija, koja je bila obavljena, preventivne je prirode, rekao je Marić.

Marić je izrazio nadu da će do kraja dana doći do stagnacije i opadanja vodostaja i dodao da u ovom trenutku u Obrenovcu nema neposredno ugroženih ljudskih života.

Juče i prošle noći bilo je sporadičnih evakuacija, jer je bilo ljudi koji se predomisle i na kraju pristanu da budu evakuisani, objasnio je Marić. "Dužni smo da svakom od njih omogućimo da se evakuiše", dodao je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: