Sahranjen heroj vatrogasac

Hrabri vatrogasac Dejan Lazarević, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice Topola, koji je tragično nastradao na zadatku, sahranjen je danas u Topoli.

Izvor: RTS, Tanjug

Nedelja, 18.05.2014.

12:22

Default images

Od hrabrog vatrogasca (42) su se oprostili pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade, veliki broj meštana Topole.

Poslednjem ispraćaju vatrogasca pristustvovali su ministar policije Nebojša Stefanović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

"Velikim delom zadužio je sve nas, zbog čega su mu Topola i čitava Srbija večno zahvalne", kazao je Nenad Milošević, komandant vatrogasno-spasilačke brigade, čiji je Lazarević pripadnim bio godinama.

Lazarević je nastradao u četvrtak 15. maja, kada ga je u pokušaju da od nabujale Jasenice spasi jednog meštanina Topole, odnela bujica.

Drama se odigrala u ranim jutarnjim časovima, kod mosta u Žabarima, kada je Dejan sa kolegom došao da spasi čoveka koga je vodena bujica ponela i zarobila u krošnji drveta usred nabujale reke Jasenice.

Tokom spasavanja, jak bujični talas poklopio je vatrogasce i pokidao sajle kojima su bili vezani.

Vatrogasac, koji je bio bliži obali uspeo je da ispliva i spasi se. Dejana je vodena bujica povukla, prekrivši ga talasima i odvukla ga je u dubinu.

"Dejan Lazarević i tog jutra pokazao svoju nesebičnu humanost, hrabrost i neustrašivost, dok je nakon neprespavane noći u kojoj je radio spasavajući ljude iz poplava, krenuo da spasi još jedan ljudski život. Dejan je skoro dve decenije proveo u službi. Više puta je nagradjivan za svoj revnosni rad. Učestvovao je u najtežim slučajevima gašenja požara širom Srbije", navedeno je u saopštenju.

Dejan Lazarević je suprug i otac je dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: