Moravički okrug: Reke opadaju

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je da su vodostaji svih reka na ovom području u sporom opadanju.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

12:09

Default images

"Reka Bjelica se povlači iz lučanskih sela DJerać i Dljin, Zapadna Morava opada takodje, protok na branama u Ovčar banji i Medjuvršju je smanjen više puta u odnosu na prethodni period, tako da ne postoji opasnost od plavljenja", naveo je on u izjavi Tanjugu.

Ono čime će se danas baviti pripadnici spasilačkih jedinica i svi nadležni je ispumpavanje vode iz objekata na području celog okruga, dodao je Broćić.

Voda iz čačanskog gradskog vodovoda je potpuno ispravna za piće, a ne može se koristiti voda iz lokalnog vodovoda sa Trnavskog i Ateničkog vrela. Budući da je isključen sistem u Ovčar banji gradjani se u tom mestu ispravnom vodom snabdevaju iz cisterne, rekla je Tanjugu direktorka Zavoda za javno zdravlje Ana Mišović.

Ona je istakla da je voda ispravna za piće u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima.

Na području Moravičkog okruga trenutno je bez struje oko 80 potrošača koji su iz bezbednoznih razloga isključeni sa elektromreže, kazao je Tanjugu tehnički direktor čačanske Elektrodistribucije, Stojan Vasović.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izjavio je danas da je situacija u ovom gradu stabilna.

"Vršimo prepumpavanje vode iz objekata i dvorišta, cilj nam je da što više vode vratimo u rečna korita ili u atmosfersku kanalizaciju", naveo je on u izjavi Tanjugu.

Ekipe na terenu sakupljaju uginule životinje, a vrši se i dezinfekcija objekata iz kojih je voda ispumpana, dodao je on. Ilić kaže da se nastavlja sa distribuiranjem humanitarne pomoći gde je neophodna, a formirane su komisije za utvrdjivanje šteta na poljoprvrednom zemljištu, kulturama, objektima.

"Najvažnije je da komisije odrade svoj deo posla, utvrde štetu na infrastrukturi. Takodje se pojavilo nekoliko klizišta koja su ugrozila domaćinstva pa smo ih iselili - u Kulinovcima, Bečnju, Prijevoru, Vidovi i još nekim mesnim zajednicam", rekao je on.

Ilić je dodao da će se u narednom periodu utvrditi tačan broj i napomenuo da su svi bili složni u odbrani grada od poplava.

On je napomenuo da su sve ekipe na terenu i rade danonoćno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: