Situacija u Ćupriji pod kontrolom

Nadležni u opštini Ćuprija kažu za B92 da je situacija u toj opštini pod kontrolom i da joj ne preti opasnost od poplava.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 18.05.2014.

12:03

Default images

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić nešto ranije je izjavio Tanjugu da preti pucanje brane na Velikoj Moravi. Odatle su izmešteni ljudi, mehanizacija ne može da priđe, a meštani džakovima sa peskom pokušavaju da odbrane branu, naveo je on.

Ertić kaže i da su u selu Supska ugrožena domaćinstva, a u Chupriji je problem kod kolektora.

"Imali smo pogrešne informacije od RSMZ-a o nivou vodostaja Velike Morave. Dok je u Varvarinu vodostaj opadao, u Ćupriji je rastao, što se nikada nije desilo. Po nekim procenama u Ćupriji je juče trebalo od 14 časova da vodostaj Morave opadne, medjutim on je rastao sve do jutros. Voda je dostigla kvotu od 650 i nema informacija o daljem stanju na vodostaju", naveo je Erić.

On kaže i da je nizvodno napravljen čep, odnosno "prigušenje" prema Grdanu te da voda konstantno raste, ali je dodao da se na svim kritičnim mestima postavljaju džakovi sa peskom kako voda ne bi probila u sam grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: