Ubijeni bio Peconijev telohranitelj

Blic piše da je muškarac, čije je telo nađeno sinoć u Boljevcima, bio telohranitelj Predraga Rankovića Peconija i da je za to ubistvo osimnjičen Perica Vuletić

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

07:36

Default images

Muškarac čije je beživotno telo pronađeno u četvrtak uveče je Bojan Smiljković, bivši policajac. Upucan je hicima iz pištolja u kući u Boljevcima. Na obali Save sinolće je pronađen i zapaljen automobil "golf", čiji je vlasnik bio ubijeni Smiljković.

Kako saznaje Blic, za ubistvo je osumnjičen Perica Vuletić.

Pretpostavlja se da je ubica odvezao "golf" u nameri da pobegne, a za ubicom se još traga. Kako saznaje Blic, Smiljković je u kući u kojoj je ubijen živeo u poslednje vreme.

Osumnjičeni je unuk vlasnika kuće u kojoj je ubijen Smiljković, a prema nezvaničnim saznanjima Blica, unuk vlasnika je ubijenom Smiljkoviću dugovao 8.000 evra. Osumnjičeni Perica Vuletić je Smiljkoviću, kako dalje saznaje Blic, nameravao da vrati deo duga, pa je zbog toga i došao u kuću.

Vuletić je po zanimanju agroinženjer i vlasnik je farme. Policija ga je nakon ubistva tražila na farmi, kao i u kući u kojoj žive njegovi očuh i majka, ali nije lociran ni na jednoj od te dve lokacije. Tek tada je policija locirala zapaljeni "golf" kojim je Vuletić pokušao da pobegne, i to u nautičkom naselju kod Boljevaca.

Prema Blicovim informacijama, Vuletić je kod Smiljkovića došao sa delom novca koji mu je dugovao. Osumnjičeni je u jednom trenutku seo za sto i Smiljkoviću predao koverat s novcem. Dok je ovaj brojao novac, Vuletić je ustao i pucao mu u glavu. Nakon toga, seo je u "golf", uzeo novac koji je doneo i pobegao ka nautičkom naselju.

Gazda kuće u kojoj je pronađeno Smiljkovićevo telo nestao je.

Blic podseća da je Smiljković od ranije poznat policiji po tome što je u junu 2010. godine pucao u Ljubišu Buhu Čumeta. Do te pucnjave je došlo nakon sudara između Buhinog "mercedesa" i jednog od tri vozila u kojima su bili Ranković i petorica pripadnika njegovog ličnog obezbeđenja, među kojima je bio i Smiljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: