Za APV važni prekogranični projekti

Veoma je važno da Vojvodina učestvuje u u što više kvalitetnih prekograničnih projekata, izjavio predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2014.

20:56

Default images

Pastor je danas ovo poručio tokom razgovora sa generalnim sekretarom Asocijacije evropskih pograničnih regija (AERB) Martinom Guiljermom Ramirezom.

Pastor i Guiljermo Ramirez razgovarali su o mogućnostima saradnje i uspostavljanja stalne komunikacije između Vojvodine i AERB, saopštio je Biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Podsetivši da je Vojvodina, kao regija koja je okružena zemljama i regijama EU, do sada aktivno sarađivala u okviru projekata prekogranične saradnje, Pastor je kao posebno značajnu istakao saradnju u okviru regije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT) i saradnju sa županijama iz Mađarske.

"Veoma je važno da učestvujemo u što više kvalitetnih prekograničnih projekata, koji kao krajnji rezultat imaju osetni boljitak za građane koji žive u pograničnim delovima, ali i za sve građane Vojvodine", rekao je predsednik pokrajinske skupštine.

Posebno je važan IPA projekat obnavljanja železničke pruge Subotica-Segedin-baja, koji se odvija u saradnji sa DKMT, naglasio je Pastor.

Generalni sekretar AERB je rekao da ta asocijacija planira da aktivno proširi svoje delovanje na Balkanu a posebno u Srbiji.

Guiljermo Ramirez je, kao osnovne ciljeve rada te asocijacije naveo podršku i koordinisanje saradnje pograničnih regija u Evropi, pomoć pri podnošenju i sprovođenju prekograničnih projekata, kao i okupljanje svih aktera zainteresovanih za prekograničnu saradnju.

Pastor je sa gostom iz AERB-a razgovarao i o značaju principa subsidijarnosti, odnosno jačanja uloge i odgovornosti regionalnih i lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: