MH370: Ni traga od delova aviona

Australijska agencija za pomorsku bezbednost objavila da je za danas završena potraga za objektima za koje se sumnja da su delovi nestalog malezijskog aviona.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2014.

12:25

Default images

To saopštenje izdato je u 21.45 po lokalnom vremenu.

U saopštenju se takođe navodi da međunarodni tim, koji je angažovan kako bi se utvrdilo da li je ono što je snimio australijski satelit zaista pripadalo avionu koji je sa 239 putnika i članova posade nestao još 8. marta, nije našao ništa u Indijskom okeanu.

U potrazi za dva objekta, jednim od oko 24 metra, a drugim od 5 metara, snimljenim na oko 2.300 kilometara od Perta, danas su učestvovali avioni australijske vojske, Kine, američke mornarice, kao i trgovački brodovi, a pretražuje se rejon od 23.000 kvadratnih kilometara.

Avioni su, kako se ističe u saopštenju, leteli veoma nisko ceo dan, ali ništa nisu videli niti se na radaru nešto oslikalo.

Zvaničnici australijske Agencija za pomorsku bezbednost saopštili su da su i dalje usredsređeni na otkrivanje bilo koga od preživelih sa leta MH370, kao i da tragaju za delovima koji bi se mogli povezati sa misteriozno nestalom letelicom.

Niko, međutim, ne zna da li će se snimljeni delovi pronaći ili pak gde bi oni mogli biti, jer je ključni snimak satelita napravljen 16. marta, a do danas su jake vodene struje mogle odneti pomenute delove na stotine kilometre daleko, upozorili su juče okeanolozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: