Timošenko: Putin je kao Hitler

Bivša predsednica vlade Ukrajine Julija Timošenko uporedila je ruskog predsednika Vladimira Putina sa Hitlerom.

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2014.

11:55

Default images

Timošenko je rekla da se Ukrajina mora braniti, kolika god cena bude bila potrebna za to.

"Pitajte bilo kog nemačkog policijaca šta bi on uradio kada bi video jednog pijanog i van kontrole vozača kako sa gasom 'do daske' juri prema autobusu punom ljudi", odogovorila je Timošenko na pitanje "Bilda" kako se Putin može zaustaviti, dodajući da po njenom mišljenju "pištaljka" tu ne bi mogla biti dovoljna.

"Mi našu zemlju moramo braniti-pa šta košta, neka košta", rekla je Timošenkova danas u intervjuu ovom tablioidu.

Ona je Putinov jučerašnji govor ocenila kao "fašističku propagandu".

"Verujem da Evropa i ceo svet od 1938. godine nisu čuli takav govor, kakav je Putin juče održao...njegova poruka zapadu i Kijevu je - za vas se ni malo ne brinem", rekla je Timošenko i kritikovala Zapad zbog postupaka prema Putinu.

Najveća greška je da se "Putinova agresija protiv Ukrajine smatra kao lokalni konflikt", ocenila je Timošenko, ukazujući da Putin želi da "uništi svet".

Ona je upozorila da ukrajinski konflikt ima globalnu dimenziju i da će svet, ako dalje bude ćutao, morati da "igra, kako Putin svira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: