Vesić: Vrtić u Stublinama 1. maja

Sekretar privemenog organa Beograda Goran Vesić izjavio je, prilikom obilaska gradilišta vrtića u Stublinama, da će taj vrtić biti otvoren 30. aprila.

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

17:00

Default images

Prema njegovim rečima, u taj vrtić će već od 1. maja moći da bude upisano oko 300 dece.

Vesić je rekao da je u izgradnju vrtića uloženo oko 300 miliona dinara i da će objekat imati oko 1.700 kvadratnih metara.

"Kada smo preuzeli grad u novembru, ovde su se radovi već odvijali, ali u prvoj fazi. To nam je bio jedan od prioriteta, s obzirom na problem sa kapacitetima vrtića", rekao je on.

Vesić je naglasio da grad na ovaj način želi da pokaže da će nastaviti da ulaže i u objekte koji nisu smešteni samo u centru Beograda, već i u one koji se nalaze na celoj teritoriji grada.

"Beograd nije samo centar grada, već su to i svi njegovi delovi. Stanovnici svih delova grada treba da imaju jednake uslove, i kad je reč o dečijoj zaštiti, kulturi..", dodao je sekretar privremenog organa.

Sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Snežana Đurić rekla je da je 32 dece koja će ići u ovaj vrtić sada smešteno u Osnovnoj školi u Obrenovcu i u predškolskim ustanovama "Ciciban" i "Veseljko".

Oni će, kako kaže, od sledeće upisne godine moći da krenu u ovaj vrtić.

Đurićeva je ukazala da je grad Beograd u proteklom periodu otvorio još nekoliko vrtića - u Bloku 61, Višnjičkoj banji, a da je ovih dana primopredaja radova na Voždovcu, a počela je i izgradnja vrtića u naselju "Stepa Stepanović".

Vesić je prilikom obilaska najavio da će u narednom periodu grad pokrenuti projekat javno-privatnog partnerstva i pokušaće da u izgradnju vrtića uključi i privatne investitore kako grad ne bi morao da ulaže sva sredstva.

"Treba podržati tu inicijativu i omogućiti privatnim investitorima da koriste subvencije grada. Naravno, treba ih staviti u gradski sistem, kao što postoje i privatni prevoznici koji rade u gradskom sistemu. To je put da se konačno reši problem kapaciteta i da sva deca u Beogradu imaju mesta u vrtiću", poručio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: