NE govoru mržnje na internetu

Kampanji Ne govoru mržnje na internetu Ministarstva sporta i omladine pridružili su se i košarkaši Borca iz Čačka.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2014.

00:58

Default images

Košarkaši KK Borac Mozzart sporta su večeras na teren u hali kraj Morave istrčali u majicama "Ne govoru mržnje“ i zvanično se priključili kampanji.

Na ovaj način pružili su podršku aktivnostima Ministarstva omladine i sporta i Nacionalnog komiteta za sprovođenje kampanje protiv govora mržnje na internetu i poslali jasnu poruku da mržnji i nasilju nije mesto kako ni u virtuelnom tako ni u realnom svetu.

Zaštitno lice kampanje "Ne govoru mržnje na internetu je“ naš mladi i uspešni košarkaš Nikola Pešaković.

Kampanja za cilj ima da stane na put negativnim pojavama u virtuelnom svetu, odnosno stvori pristupačniji i sigurniji sajber prostor za sve mlade korisnike interneta, uz podizanje svesti o uticaju aktivnosti u virtuelnom svetu na aktivnosti u stvarnom svetu.

Pored svog osnovnog cilja, kroz ovu kampanju se promovišu i vrednosti kakve su vraćanje mladih ljudi na sportske terene i upućivanje na zdrav životni stil, ali i na jačanje građanskog aktivizma.

Zajedno sa svojim profesorom građanskog vaspitanja, Vladimirom Živanovićem učenici Osnovne škole "Milica Pavlović“ i čačanske Gimnazije pripremili su preformans kojim podržavaju kampanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: