Pastor: Želimo da budemo u vlasti

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da bi ta stranka volela da posle izbora bude deo nove vladajuće većine.

Izvor: Beta, Danas

Četvrtak, 13.02.2014.

23:06

Default images

"Pre svega, Srbija će odmaći u pregovorima sa EU, biće značajna zakonodavna aktivnost kao posledica približavanja EU, treba uraditi kompletnu reorganizaciju srpskog društva, a u tom poslu je nemoguće biti dovoljno efikasan iz opozicije, bar za nas kao manjinsku stranku", izjavio je Pastor u intervjuu za Danas.

Pastor je rekao da će svi ti planovi zavisiti od izbornih rezultata i spremnosti da se prihvavete prioriteti SVM-a ali je dodao da "lično ne merka nijedno ministarsko mesto".

"Vodićemo intenzivnu kampanju... Govorićemo o najvažnijim pitanjima mađarske zajednice, kao što su manjinska autonomija, prava nacionalnih saveta, nastavak ostvarivanja strategija, pitanje ustavnosti i statusa Vojvodine, restitucija i rehabilitacija i pitanja javne bezbednosti", rekao je Pastor.

On je dodao da SVM, kao mađarska manjinska stranka, ima osnovno izborno telo u Vojvodini ali da postoji ambicija da se pokaže i na širem državnom prostoru jer niz ideja koje zastupa mogu da budu simpatične i za ljude koji nisu Mađari.

"Prema našim podacima, u Beogradu živi negde oko tri ili četiri hiljade Mađara, što je dosta velika manjinska populacija. Takođe, i u većinskom biračkom telu ima onih kojima je simpatično ono što radimo u republičkom parlamentu i na drugim nivoima", rekao je Pastor i naveo da bi za SVM bio "strahovit uspeh" ako bi u Skupštini grada Beograda, gde na izbore izlazi samostalno, osvojila jedan mandat.

Prema njegovim rečima, danas nema nijednog elementa za raspisivanje prevremenih izbora u pokrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: