Večeras stiže prava zima

U Srbiji danas pretežno oblačno, mestimično s kišom. Na planinama i u Timočkoj i Negotinskoj Krajini i sa susnežicom i snegom. U Vojvodini već provejava sneg.

Izvor: B92

Petak, 24.01.2014.

07:25

Default images

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, uveče i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima kiša će preći u sneg. Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama jak, a na jugu Banata i olujni.

Jutarnja temperatura iznosiće od nule do pet, najviša od dva na severu Vojvodine i u Timočkoj i Negotinskoj Krajini do 10 stepeni na jugu i jugoistoku.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom, a vetar će biti umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura iznosiće oko četiri, najviša oko sedam, a tokom noći kiša će preći u sneg.

Za dane vikenda očekuje se formiranje snežnog pokrivača, u većini krajeva od pet do 15 centimetara, a usled pojačanog severnog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 31. januara, očekuje se hladnije, u subotu oblačno, mestimično sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača, samo još ujutru u centralnim i južnim predelima sa kišom koja će postepeno preći u sneg.

U nedelju očekuje se prestanak padavina od severa ka jugu, a u ponedeljak uglavnom suvo. U utorak biće pretežno oblačno, sa snegom i kišom, a u košavskom području očekuje se umeren i jak jugoistočni vetar.

Od srede biće pretežno oblačno i toplije, sa kišom mestimično.

Putari spremni za sneg

Šef zimske službe u Putevima Srbije Zoran Stojisavljević izjavio je danas da je ta služba spremna za snežne padavine, koje su najavljene za vikend.

"Dobio sam sve izveštaje sa terena od nadležnih organa koji kontrolišu kapacitete u zimskoj službi i potvrdjeno je da su svi kapaciteti spremni za predstojeći sneg", rekao je Stojisavljević i dodao da je i so za posipanje puteva pristigla na punktove.

Po programu zimskog održavanja, kako je naveo, služba raspolaže sa 638 vozila snegočistača i oko 350 gradjevinskih mašina, a po potrebi su na raspolaganju i dodatni kapaciteti.

Stojisavljević je rekao da ne očekuje probleme, pošto raspolažu sa adekvatnom opremom, mehanizacijom i dovoljnom količinom soli. "Spremni smo da na adekvatan način odgovorimo vremenskim uslovima", zaključio je Stojisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: