Zbrka oko protesta vozača GSP

Predstavnik jednog sindikata vozača u GSP "Beograd" je kazao da protesta neće biti, dok drugi tvrdi da protest nije uopšte otkazan i da je prijavljen policiji.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.12.2013.

07:10

Default images

Inače, danas bi trebalo da se održi sastanak predstavnika Privremenog veća Beograda s predstavnicima sekretarijata za saobraćaj, komunalne policije i GSP kako bi se utvrdili načini zaštite vozača tog preduzeća koji su sve češće meta napada.

Predstavnik najvećeg sindikata vozača u GSP "Beograd" Aleksandar Radojević za Radio B92 je kazao da je najveći sindikat u GSP "Beograd" odlučio da se danas ne izađe na protest, jer je ocenjeno da to nije najbolji način za rešavanje problema čestih napada na vozače javnog prevoza.

"Bilo je dosta predloga na sastanku, od zaustavljanja saobraćaja do izlaska na ulice. Ipak smo u obavezi da donosimo najracionalnija rešenja, a najracionalnije rešenje je one koje doprinosi da se u budućnosti vozači i ostali učesnici u saobraćaju zaštite maksimalno", kazao je on.

Na pitanje u kom pravcu bi trebalo da idu predlozi za rešavanje problema zaštite vozača GSP "Beograd" zbog sve češćih napada, a o čemu će se danas razgovarati na sastanku sa članovima Privremenog veća za Beograd, Radojević kaže:

"Ta rešenja trebalo bi da idu u pravcu pronalaženja najboljeg načina da se zaštite zaposleni vozači, a samim tim i putnici, kao i ostali Beograđani. Zamislite samo taj trenutak kada neki huligan napadne vozača autobusa koji je u pokretu. To je opasnost na ulicama Beograda. Naravno, ne krivimo mi nikoga. To je jedan mali deo ljudi, koji pokreću fizičku silu nad zaposlenim, niti mi hoćemo da kao sindikat pokrećemo rešenja kada ima policije i drugih nadležnih organa koji imaju načine da zaštite Beograđane od huligana."

S druge strane, predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić izjavio je da će protest u Beogradu zbog učestalih napada na vozače vozila gradskog prevoza biti održan.

"Protest je potvrđen policiji i nije otkazan. Miran protest od 30 minuta biće održan u 18 časova, kako bismo ukazali na problem, a ovo je pravi trenutak", rekao je Jokić agenciji Beta.

Ranije je najavljeno da će protest na platou kod Palate pravde organizovati Sindikat vozača, Evrovozač, Glavni sindikat, Sindikat solidarnost, Sloga, S.O.S. i Saobraćajni sindikat GSP-a.

Na vozače GSP u ovoj godini, po podacima tog preduzeća, bilo je 54 napada. Najnoviji su se dogodili u ponedeljak uveče, kada su huligani pretukli vozača autobusa i pucali iz pištolja na vozača minibusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: