Berluskoni: Čist sam, imam papire

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni objavio je da je došao u posed dokumenata iz SAD koji će dokazati da on nije kriv za utaju poreza, iako je osuđen.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

14:44

Default images

Berluskoni je osuđen na jednu godinu zatvora zbog utaje poreza, a presudu o njegovoj krivici je kasnije potvrdio i Vrhovni sud Italije.

Najnoviji pokušaj Berluskonija da dokaže svoju nevinost je preduzet samo 48 sati pre nego što će se u Senatu glasati o isključenju bivšeg premijera zbog te presude, prenela je agencija AP.

Berluskoni je prethodno izjavio da bi njegovo isključenje iz Senata bilo jednako državnom udaru, iako on više nema nikakvu ulogu u italijanskoj vladi.

On, ipak, i dalje ima uticaja u strankama desnog centra, napominje AP i dodaje da mogućnost njegovog isključivanja povećava tenzije u krhkoj koalicionoj vladi.

Berluskoni je za popodne zakazao konferenciju za štampu na kojoj će izneti više detalja o dokumentima. AP navodi kako taj događaj liči na pokušaj tog iskusnog političara da izbegne isključenje iz Senata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: