Jovan Marić opet ambasador?

Psihijatar i potredsednik Nove Srbije Jovan Marić ponovo će biti ambasador, ovoga puta predstavljaće Srbiju u Nigeriji, saznaje list "Nedeljnik".

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

15:46

Default images

Marić je od 2006. do 2009. godine bio naš ambasador u Južnoafričkoj Republici.

Nedeljnik navodi da je Vlada Srbije, za manje od godinu i po, potpuno promenila diplomatsku mrežu Srbije, jer je smenila čak 53 ambasadora i 12 konzula. List dodaje da se u Beograd već vratilo 40 ambasadora i 10 konzula, a da je na spisku opozvanih još 13 ambasadora i dva konzula.

Akutelna vlada je u svet poslala 24 nova ambasadora i tri konzula, a u proceduri postavljenja je još 11 šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava i šest konzula.

"Nedeljni"k saznaje da je psihijatar Jovan Marić kandidat za ambasadora Srbije u Nigeriji, da je dosadašnja državna sekretarka u MSP Vera Mavrić kandidat za ambasadora Srbije u Češkoj.

Zoran Jeremić je kandidat za novog srpskog konzula u Cirihu. Jeremić je, podsetimo, bio kandidat za ambasadora u Nemačkoj, ali nije dobio agreman u Berlinu. Internacionalni sekretar DS-a Dušan Spasojević nedavno je tvrdio da je kancelarka Angela Merkel odbila Jeremićevu kandidaturu, pošto je bio naš poslednji ambasador u Nemačkoj pre 2000. i pošto se njegovo ime vezuje za režim Slobodana Miloševića.

Goran Stojković je kandidat za novog konzula Srbije u Mostaru.

"Nedeljni"k saznaje ko su još kandidati za ambasadore Srbije: Veljko Kovačević u Minsku, Nikola Lukić u Tunisu, Mihailo Papazoglu u Kanadi, Slađana Prica Tavčiovska u Rabatu, Zoran Kazazović u Brazilu i Miroljub Petrović u Australiji.

Snežana Miljanić je kandidat za novog konzula Srbije u Torontu, a Slobodan Bajić za službu u Herceg Novom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: