Sirija ne pristaje na ostavku Asada

Sirijska vlada neće prihvatiti plan o mirnom rešenju sukoba, ako jedan od uslova bude ostavka predsednika Bašara Asada, izjavio šef sirijske diplomatije.

Izvor: B92

Nedelja, 29.09.2013.

12:57

Default images

Asad je za sirijski narod izabrani predsednik do sredine 2014. kada će biti održani predsednički izbori, rekao je oValid Mualem, dodajući da će drugi kandidati moći da se kandiduju u skladu sa ustavom države i ističući da samo sirijski građani mogu birati predsednika, a ne vlade drugih zemalja ili opozicija koja se nalazi u inostranstvu.

Mualem je, takođe, ponovio stav vlade da se njena vojska bori protiv terorističkih elemenata povezanih sa Al Kaidom.

Te terorističke elemente podržavaju susedne zemlje poput Turske i Jordana i nekih arapskih zemalja kao što su Saudijska Arabija i Katar, kazao je sirijski šef diplomatije.

Mualem se osvrnuo i na otopljavanje u odnosima između Irana i SAD do koga je došlo prošle nedelje, rekavši da to ne predstavlja pretnju po njegovu vladu.

"Mi smo srećni zbog ovog približavanja. To će se pozitivno odraziti na američko viđenje regiona", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: