Petak, 13.09.2013.

20:45

SAD: Nećemo dozvoliti odugovlačenje

Sjedinjene Američke Države neće dozvoliti taktiku odugovlačenja oko Sirije.

Izvor: Tanjug

Default images

Zamenica portparola Stejt departmenta Mari Harf izjavila je da će SAD biti oprezni optimistične zbog napretka postignutog u poslednja 72 sata.

Ona je na pres brifingu za novinare u Vašingtonu rekla da razgovori sa ruskom stranom traju, i da pored "zdrave doze skepticizma" SAD ostaju privržene postizanju diplomatskog dogovora.

"Poslednjih dana vidimo više znakova kod Rusa da su ozbiljni, nego što smo ih videli u poslednje dve godine", kazala je Harf.

Prema njenim rečima, sada je važno da sirijske vlasti pokažu u praksi da će hemijsko oružje biti uništeno, jer nije dovoljno "samo da se potpiše papir".

Ona je ocenila da se do sadašnje situacije stiglo tek nakon ozbiljne američke pretnje vojnom intervencijom.

"Ne postavljamo precizan vremenski okvir, ali želimo kredibilan plan i napredak i onda ćemo nastaviti dalje", kazala je zamenica portparola Stejt departmenta.

Na pitanje novinara da li Amerika čini nešto da ubedi sirijsku opoziciju da učestvuje na mirovnim pregovorima "Ženeva Dva", pošto ona to odbija, dok je Asadov režim prihvatio, Harf je odgovorila da je u pitanju "pojednostavljivanje situacije".

"Za sada nemamo nešto novo da saopštimo tim povodom, ali i dalje smatramo da je važno da se dodje do Ženeve Dva", zaključila je predstavnica za medije Stejt departmenta.

Ona je najavila i da će američki državni sekretar u nedelju otputovati u Jerusalem gde će se sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: