Petak, 06.09.2013.

07:18

Blic: PUPS čuva Đilasa

Uvođenje privremene uprave, što bi dovelo do izbora, jedan je od mogućih scenarija za rešavanje krize u beogradskoj vlasti, piše Blic.

Izvor: Blic

Default images

I dok svakodnevno u SNS i u SPS odgovornost iz jednog prebacuje u dvorište druge partije kao presudne za odluku, tek se čekaju prvi konkretni razgovori između lidera SPS i SNS, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića. Ipak, najaktivnije pregovara gradonačelnik Dragan Đilas koji, prema saznanjima “Blica”, ozbiljno radi na pribavljanju većine bez SPS, u čemu ima podršku Milana Krkobabića i PUPS.

Lider SPS Ivica Dačić kaže za "Blic" da trenutno nema definisanog i dogovorenog stava o Beogradu. "Naredne nedelje Vučić i ja razgovaraćemo o daljoj sudbini vlasti u glavnom gradu", kaže Dačić.

Izvor "Blica" iz vrha vlasti kaže da su trenutno sve opcije na stolu, pa čak i da Dragan Đilas ostane gradonačelnik.

"Međutim, isto tako je realno i prekomponovanje, što podrazumeva ulazak DSS, pa do scenarija koji ne treba isključiti i koji bi možda bio i pogodno rešenje da se prolongira nefunkcionisanje gradske skupštine, koja je trenutno bez predsednika, što dovodi do uvođenja privremenih mera, a potom i izbora", kaže sagovornik "Blica".

Novi predsednik Skupštine Beograda treba da bude predložen do 25. septembra. Kako sada stvari stoje, DS u gradu može da računa na PUPS. Poznavaoci prilika kažu da je to "neraskidiva veza", a prema saznanjima "Blica", Dragan Đilas i Milan Krkobabić intenzivno rade na pridobijanju odbornika da bi obezbedili većinu.

Jedna od mogućnosti im je da to bude socijalista Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, sa kojim je mlađi Krkobabić u dobrim odnosima. DS računa i na podršku odbornika Gorana Mandića, koji je nekada bio u DSS.

Za sada, Dačić govori o Đilasu kao pluskvamperfektu u pokušaju da izvuče nešto ranije na čistinu sa stavom SNS, a naprednjaci odgovaraju da su oni za promenu ne govoreći i kakvu, ali se čeka stav SPS.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić juče je rekao: "Vidimo da još nema kandidata za predsednika Skupštine grada, što nam uliva nadu da SPS neće podržati DS".

Naprednjaci smatraju da se grad Beograd ne vodi na adekvatan način. S druge strane, u SPS kažu za "Blic" da je stav stranke da se nijedna vlast niti ruši niti konstituiše preko medija i da je reč o važnom dogovoru između dvojice lidera.

DSS, međutim, nema dilemu i, prema rečima Mladenovića, spremni su da u svakom trenutku uđu u izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i za promenu politike u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: