"Administracija je politizovana"

Zaštitnik građana Saša Janković saopštio da će jedan od kriterijuma za uspeh Vlade u novom sastavu biti koliko će uspeti da administraciju depolitizuje.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2013.

16:33

Default images

"Period priprema za rekonstrukciju još jednom je pokazao koliko je naša administracija politizovana. Procenat izvršenja preporuka za ispravljanje propusta na štetu prava građana u poslednja tri meseca pao je za oko 15 odsto u odnosu na godišnji prosek od 70 odsto jer se umesto radom bavi čekanjem, političkom kombinatorikom i prestrojavanjem", saopštio je Janković.

On je kazao da je izvršavanje preporuka zaštitnika građana do sada bio kriterijum i zahtev na kome je insistirala samo Evropska unija i međunarodne organizacije.

"Odnedavno i Narodna skupština je obavezala Vladu da je jednom u tri meseca izveštava o tome koje preporuke zaštitnika građana i zašto nisu izvršene", ukazao je Janković.

Zaštitnik građana juče je uputio čestitke svim novoizabranim ministrima i izrazio nadu da će efikasno sarađivati na poštovanju, unapređivanju i zaštiti prava građana.

Zaštitnik građana izražava nadu da će i dosadašnji i novi ministri udvostručiti napore da se u resorima kojima rukovode uspostave, odnosno učvrste principi dobre uprave i da će zaostatak u izvršavanju preporuka u korist prava građana brzo nadoknaditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: