Nojkić: Jedinstvena lista do petka

Imena kandidata koji će se naći na jedinstvenoj listi za lokalne izbore 3. novembra, Srbi s KiM trebalo bi u petak da predaju Vladi Srbije i Kancelariji za KiM.

Izvor: Politika, Tanjug

Sreda, 28.08.2013.

23:56

Default images

Ovo je za "Politiku" izjavio Ranđel Nojkić, predsednik Pokrajinskog odbora SPO- a.

"SPO će kandidovati svoje predstavnike na zajedničke liste u svih 10 opština", rekao je Nojkić i naglasio da će Srbi južno od Ibra do petka predati liste Beogradu.

"Politika", međutim, saznaje da na severu KIM još ima dilema da li će do petka uspeti da sastave jedinstvenu listu.

Izvesno je da će Goran Bogdanović (DS), bivši ministar za KIM, predati listu pod imenom Demokratska inicijativa. On je rekao da će se na toj listi naći kandidati iz četiri opštine sa severa i još tri sa juga KIM-Peći, Obilića i Gnjilana i da neće svi biti članovi DS.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", još čeka stav Beograda o izlasku na izbore.

Na izbore će izaći, bar što se tiče severa KIM, i Samostalna liberalna stranka koja je formirala opštinski odbor u Leposaviću s Brankom Bojovićem na čelu.

Rada Trajković, poslanik Jedinstvene srpske liste u kosovskoj skupštini, demantovala je da će okupiti ljude iz koalicije Povratak i izaći na lokalne izbore, rekavši da će 3. novembra izaći na izbore kao glasač, navodi "Politika".

U Centralnu izbornu komisiju stigle su tri liste (dve albanske i jedna crnogorska), ali nijedna sa severa KIM, potvrdila je "Politici" Miradija Mavrići, izvršna direktorka CIK-a za prijem i potvrđivanje kandidature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: