Tone brod sa azilantima,106 spaseno

Brod sa više od 100 azilanata počeo je jutros da tone u Indijskom okeanu, a najnovije informacije pokazuju da je sa njega spaseno 106 azilanata.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2013.

08:32

Default images

U saopštenju australijske Agencije za bezbednost na moru navodi se da je brod počeo da tone na oko 220 kilometara severno od Božićnog ostrva, na kojem se nalazi australijski kamp za azilante, prenela je agencija AP.

Služba spasavanja je poziv za pomoć dobila rano jutros, pa je na mesto nesreće poslat brod australijske mornarice, koji je tamo zatekao delimično potopljen brod.

Ipak, spaseno je 106 azilanata, objavile su australijske vlasti, ne navodeći da li su to svi ljudi koji su bili na brodu.

Božićno ostrvo se nalazi na oko 500 kilometara južno od indonezijske prestonice Džakarte i popularno je odredište za azilante, koji se u indonežanskim lukama ukrcavaju u pretrpane brodove i plaćaju švercerima da ih dovezu do obale Australije.

Poslednjih godina su stotine azilanata izgubile život pokušavajući na taj način da dođu do Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: