Poslanici danas i sutra na KiM

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas posetom Prištinskom univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

00:16

Default images

Poslanik Aleksandar Radojević izjavio je novinarima da se prvi put vodi racionalna i nacionalna spoljnja politika koja daje rezultate, a da su narodni poslanici došli na sever Kosova sa namerom da daju podršku građanima.

"Došli smo da se na licu mesta upoznamo sa problemima i dilemama koje građani imaju i da pokušamo zajednički da rešimo te probleme", rekao je Radojević nakon razgovora desetak poslanika iz različitih stranaka, među kojima je najviše bilo iz Srpske napredne stranke, sa rukovodstvom Prištinskog univerziteta.

Poslanici su u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak sa rektorom i dekanima Univerziteta u Prištini, a u toku je sastanak sa zamenicom direktora Kancelarije za KiM Malinkom Mitrović, predstavnicima opština sa severa KiM i načelnikom okruga.

Poslanike, čiju posetu je organizovala Kancelarija za KiM, osim rektora Prištinskog univerziteta Srećka Milačića dočekao je i narodni poslanik SNS-a iz Leposavića Bojan Jakovljević, a u pratnji poslanika je i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Mirko Krlić.

Prvog dana posete planiran je i obilazak Rudarsko-metalurškog kombinata Trepča i manastira Sokolica i Banjska.

U petak će poslanici obići Gračanicu, gde je predviđen sastanak sa načelnicima okruga i predstavnicima lokalnih samouprava južno od Ibra, a zatim i obilazak KBC Priština u Gračanici. Istog dana posetiće i manastire Pećku patrijaršiju i Dečane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: