Amerikanci nisu za nove ratove

Većina Amerikanaca protivi se vojnoj intervenciji SAD u Siriji i Severnoj Koreji, posebno zato što ekonomski problemi potiskuju ostala pitanja.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

16:16

Default images

Ipak, rezultati ankete "Njujork tajmsa" i televizijske mreže CBS pokazuju da 70 odsto ispitanika podržava upotrebu bespilotnih letelica u akcijama protiv teroista u drugim zemljama.

Interesovanje za građanski rat u Siriji je splaslo - događaje u toj zemlji pažljivo prati 39 odsto ispitanika, što je za 15 odsto manje u odnosu na rezultate ankete koju je CBS sproveo u martu, pre bombaških napada na Bostonskom maratonu.

Od ispitanih, 62 odsto kaže da SAD nemaju odgovornost da učine nešto u pogledu sukoba režimskih snaga i pobunjenika u Siriji, dok četvrtina ne podržava taj stav.

U pogledu Severne Koreje, 56 odsto kaže da ta zemlja predstavlja pretnju koja za sada ne zahteva vojnu intervenciju, 15 odsto da situacija zahteva trenutnu akciju SAD, a 21 odsto da od te zemlje ne preti nikakva opasnost.

Mnogi Amerikanci na vrh liste problema stavljaju privredu i zaposlenje, dok su spoljnopolitčka pitanja u zapećku. Privreda je glavni problem zemlje za četiri od 10 Amerikanaca, dok je samo jedan odsto na prvo mesto stavilo spoljnu politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: