Rusija žali za žrtvama pucnjave

U Belgorodu su danas i sutra zastave spuštene na pola koplja, a zabavni sadržaji suspendovani u znak žalosti za šest osoba ubijenih u pucnjavi.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

08:06

Default images

Za osumnjičenim napadačem se i dalje traga.

Za informaciju koja će dovesti do hapšenja osumnjičenog višestrukog ubice nudi se 725.000 evra, to jest tri miliona rubalja, rekli su Interfaksu u pres službi ministarstva unutrašnjih poslova Belgoroda.

Policija sada traga za ubicom i van Belgoroda i belgorodske oblasti, te je informacija o osumnjičenom rasprostranjena po čitavoj Crnomorskoj regiji, oblastima Voronjež, Kursk, Lipeck i Tambov, a takođe su obaveštene i vlasti Ukrajine jer je Belgorod na svega 45 kilometara od granice s tom zemljom.

U potragu je uključeno 1.200 policajaca, kao i pripadnici specijalnih snaga, navodi se na sajtu Belgorodske policije.

Osumnjičenog policija identifikuje kao 32-godišnjeg Sergeja Pomazuna, četiri puta osuđivanog za pljačke, koji je nedavno izašao iz zatvora. On je, prema navodima policije, najverovatnije naoružan i opasan.

Pomazun nosi signalni pištolj, lovački karabin vepar-308 i poluatomatsku pušku, ističe policija.

On se sumnjiči da je u ponedeljak oko 14 sati po lokalnom vremenu ubio u prodavnici lovačke opreme i na ulici ispred šest osoba, među kojima su i dve učenice.

Policija pretpostavlja da je do pucnjave došlo pri pokušaju oružane pljačke. Osumnjičeni je pobegao s mesta pucnjave, policija je blokirala deo grada i ograničila kretanje, ali ga još nije pronašla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: