"Naši" lepe plakate protiv B92, NVO

Organizacija SNP "Naši" ponovo lepi plakate u više gradova Srbije protiv B92 i NVO. B92 će ove činjenice priložiti uz dopunu prijave koju je ranije podnela.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 06.04.2013.

14:25

Default images

Podsetimo, B92 je već ranije podnela krivičnu prijavu protiv SNP "Naši". "U pitanju je krivično delo rasna i druga diskriminacija, st. 2 koji predviđa proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Za sada je predmet u Višem javnom tužilastvu", saopštio je advokatski tim B92.

Organizacija SNP "Naši" sprovela je novu akciju lepljenja plakata u više gradova Srbije, na kojima se navodi da nevladine organizacije i B92 otvoreno i javno podrivaju Ustav Srbije, nekažnjeno krše zakone i rade na razbijanju države Srbije.

Akcija SNP "Naši" je, kako se navodi, organizovana u Beogradu, Zemunu, Mladenovcu, Obrenovcu, Arandjelovcu, Novom Sadu, Bogatiću i mnogim drugim gradovima.

Na plakatu i lecima velikim slovima piše "Koga treba zabraniti?", a u daljem tekstu je niz pitanja i odgovora koji daju "jasnu sliku i paralelu" o delovanju SNP Naši i delovanju, kako se navodi, "plaćeničkih nevladinih organizacija, kao i fotografije Verana Matića, Nataše Kandić, Miljenka Derete, Sonje Biserko, Ivana Vejvode i Vladimira Todorića".

Ova desničarska organizacija, čiji rad je bio pod znakom pitanja jer je zahtevana njena zabrana, tvrdi da je reč o ljudima koji su već godinama "lobisti interesnih grupa" koje, kako se navodi, rade na propagiranju nezavisnosti lažne države Kosovo i na višestrukim razbijanjima države Srbije.
Ustavni sud odbacio je predlog za zabranu SNP "Naši".

Lider DS Dragan Đilas, LDP i LSV osudili su najnovije pretnje medijima i nevladinim organizacijima i traže hitnu reakciju državnih organa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: