NVO: Pronaći rešenje za Svratište

NVO Praksis apeluje na nadležne organe da hitno pronađu rešenje za finansiranje Svratišta za decu ulice, budući da se od 1. aprila predviđa njegovo zatvaranje.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2013.

13:28

Default images

"Svesni smo teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi Republika Srbija, ali se nadamo da će se pre najavljenog zatvaranja pronaći način da Svratište nastavi sa nesmetanim radom, kako bi deca koja žive i rade na ulici imala sigurno mesto na kome će im biti pružena neophodna podrška, razumevanje i pomoć", saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Bez usluge Svratišta za decu ulice Grad Beograd i Republika Srbija će, kako navode, pokazati nespremnost i nesposobnost da zaštite jednu od najranjivijih kategorija dece.

"Najavljeno zatvaranje Svratišta i nedostatak punog razumevanja za tu uslugu biće udarac svima onima koji se nadaju da svojim idejama i delima mogu da menjaju društvo nabolje. Zbog toga pozivamo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike da u saradnji sa Centrom za integraciju mladih i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu Grada Beograda hitno pronađe rešenje za finansiranje Svratišta za decu ulice", istaknuto je u saopštenju dostavljenom B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: