"Mišić nije došao jer je zastrašen"

Iako je njegov advokat najavio da će se pojaviti u policiji, Uroš Mišić je odlučio da ipak ne dođe na saslušanje u vezi sa tučom u beogradskom klubu Plastik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

16:58

Default images

Umesto Uroša Mišića koji je i dalje nedostupan policiji, saslušani su njegova sestra Jelena i prijatelj Željko Božović, jedan od poznatijih navijača Crvene zvezde.

Mišić se nije pojavio, jer se, kako kaže njegov advokatski tim, plaši policije i medija. Oni kažu da je u toku medijska hajka protiv Mišića.

Policija je pretresla stan njegovog prijatelja Žarka Božovića, u kom je pronađena i jedna navijačka baklja.

Uroš Mišić je danas dobio poziv u svojstvu građanina, objasnila je Irina Borović iz Advokatske kancelarije Borović, koja Mišića zastupa.

Na pitanje zašto nije došao, Borovićeva je rekla da nije došao zbog pritiska medija i pritiska policije. Ona je dodala da je on zastrašen i da je imao već, kako je rekla, veoma negativna iskustva s policijom.

Na pitanje zar nije bilo obrnuto, ona je rekla: “Ne, on je imao neprijatno iskustvo”. Na konstataciju novinara B92 da je žandarm Trajković, prema presudi, imao neprijatno iskustvo sa njim, ona je odgovorila da presudu malo detaljnije pročita.

Borovićeva je dodala da on iz navedenih razloga nije došao danas, ali da će se pojaviti na saslušanju i dodala da Mišić ne beži i da se ne krije.

Mišić bi trebalo da se pojavi na saslušanju zajedno sa Borivojem Borovićem, advokatom koji ga je zastupao i u procesu u kome je bio optužen za napad bakljom žandarma, najverovatnije u četvrtak. Međutim, u policiji su uvereni da će Uroša Mišića pronaći i pre tog roka. Advokatski tim ponavlja da Mišić nije kriv, da nije pobegao i da se ne krije, kao i da im je policija rekla da će ga saslušati, ne kao građanina, već kao osumnjičenog.

U međuvremenu je omladina Demokratske stranke u centru Beograda održala performans „Pravda za građane“.

Oni smatraju da je za incident u klubu Plastik odgovoran ministar pravde Nikola Selakovic, jer je inicirao donošenje zakona o amnestiji, kojim je i Mišiću smanjena zatvorska kazna za napad bakljom na žandarma.

Oni, međutim, nisu znali da objasne zbog čega nisu reagovali kada je apelacioni sud Mišiću prepolovio prvostepenu kaznu od deset godina zatvora, koju je sud dva puta donosio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: