Čeku: BSK od 15. juna - vojska

Ministar Agim Čeku kaže da će posle 15. juna, shodno Ustavu Kosova i Ahtisarijevom planu, početi proces pretvaranja bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

10:56

Default images

U intervjuu za dnevnik "Tribuna šćiptare" Čeku je rekao da očekuje da će na proleće ove godine NATO doneti odluku da BSK postigne pune operativne kapacitete, što će osamostaliti te snage i omogućiti Vladi Kosova da sagleda ceo sistem bezbednosti u zemlji.

On je dodao da je pretvaranje BSK u VK proces koji će trajati najmanje do 2016. godine, zavisno od ekonomskih mogućnosti Kosova.

Zemlje članice NATO-a koje nisu priznale Kosovo, Slovačka, Španija, Grčka, Kipar i Rumunija, u nedoumici su se saglasile sa stavom većine zemalja o reformisanju BSK, piše list, ali navodi Čekuove reči da će se te nedoumice postepeno prevazići.

Ministar BSK je ocenio da su te snage apsolutno spremne i osposobljene za preuzimanje novih zadataka kao Vojska Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: