Novi izbori u Zaječaru na proleće

Posle tri meseca političke krize Zaječarci će na proleće imati vanredne lokalne izbore. Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, kaže da veruje u pobedu URS-a.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 04.02.2013.

18:49

Default images

Iako su Ujedinjeni regioni Srbije i Srpska napredna stranka u koaliciji na republičkom nivou, u Zaječaru će ove dve političke opcije na predstojećim, baš kao i na prethodnim izborima, biti najveći rivali.

Tri meseca je trajala kriza u Zaječarskom parlamentu. Ni Ujedinjeni regioni Srbije, koji su bili na vlasti sa DS-om i SPS-om, baš kao ni opozicija, koju je predvodila Srpska napredna stranka, za to vreme nisu uspeli da obezbede većinu, pa Zaječarce, kako se nadaju i jedni i drugi, već na proleće očekuju vanredni izbori.

Potpredsednik Ujedinjenih regiona Srbije Boško Ničić izjavio je da je sada već sasvim sigurno da će biti održani vanredni izbori u Zaječaru, Kovinu, Kosjeriću i beogradskim opštinama Voždovac i Zemun.

"Izbori su jedino rešenje. Osvojili smo 38 odsto na majskim izborima, ali je nakon toga zavladao politički cirkus", rekao je gradonačelnik Zaječara.

On je izjavio da očekuje da će se nakon ponavljanja izbora rezultati poštovati na lokalnom nivou, bez obzira na snagu partija na republičkom nivou.

"Uveren sam u pobedu. Građani, ako misle da nismo dobro radili, neka daju glas nekom drugom", dodao je on.

Iako su na republičkom nivou Ujedinjeni regioni Srbije i Srpska napredna stranka u koaliciji, u Zaječaru ove dve opcije do sada nisu mogle da nađu zajednički jezik, pa će i na predstojećim izborima biti najveći rivali. I jedni i drugi tvrde da su za političko delovanje na lokalu imali podršku iz svojih centrala.

Narednih dana očekuje se da Vlada Srbije uvede privemene mere u Zaječar i da veoma brzo posle toga, predsednik republičke skupštine odredi datum održavanja vanrednih lokalnih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: