Usvojen novi Statut DS-a

Delegati izborne Skupštine DS usvojili su većinom glasova izmene i dopune Statuta stranke koje predviđaju uvođenje institucije počasnog predsednika.

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2012.

14:14

Default images

Na 15. izbornoj Skupštini DS-a usvojene su izmene koje će obezbediti da se izborne skupštine održavaju na svake četiri godine, kao i do sada, ali uz odredbu da se taj organ mora sastati najkasnije 180 dana od održavanja izbora za parlament ili predsednika Republike, ukoliko je DS imala svoje kandidate.

Prema tim izmenama, počasni predsednik je član Užeg predsedništva i Političkog saveta koji ima pravo podnošenja inicijativa svakom organu stranke, koji je dužan da tu inicijativu razmotri i obavesti ga o odluci.

Predsednik Statutarne komisije Boris Ranković je delegate obavestio i da će stalni broj članova Glavnog odbora stranke sa sadašnjih 40 biti povećan na 50 članova.

Izmene su omogućile i da uže predsedništvo DS-a vodi kadrovsku politiku stranke i potvrđuje liste kandidata za sve poslanike i za najviše državne funkcije.

Etički odbor biće kontrolno-nadzorni odbor koji nadzire stranačke funkcionere i ostale izabrane i imenovane koje je na funkcije predložila Demokratska stranka.

Osim toga, uvodi se i Savet za saradnju sa sindikatima i Centar za edukaciju Demokratske stranke.

Predsednik Radnog predsedništva izborne skupštine Borislav Novaković rekao je da su izmene usvojene većinom glasova a da je protiv bilo "desetak" delegata.

Izmene i dopune Statuta Demokratske stranke stupile su na snagu danom donošenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: