Pariz: Seks skandal sa vatrogascima

Francusko tužilaštvo vodi istragu o navodima da je dvadesetak vatrogasaca u više navrata imalo seks s maloletnicom koja je u to vreme imala 13 godina.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2012.

21:03

Default images

Devojčicin advokat Rodolf Konstantino je rekao da je tužilaštvo u Versaju u martu 2011. godine podiglo optužnice protiv trojice vatrogasaca zbog seksualnih odnosa s devojčicom u periodu od 2008. godine, kada je imala 13 godina, do 2010, a sada je proširilo istragu na još desetak osumnjičenih.

Devojčica je ispričala da joj je 2008. pozlilo u školi i da se našla u vatrogasnom vozilu, gde joj je jedan 20-godišnji vatrogasac tražio broj telefona. Vatrogasac je uskoro došao u njen dom, gde su imali seksualni odnos.

Vatrogasac je potom prosledio njene podatke kolegama, i u naredne dve godine devojčica je imala odnose s još dvadesetak vatrogasaca, preneo je AFP.

Pošto je 2010. godine pokušala da izvrši samoubistvo, devojčica je sve ispričala roditeljima i podnela je tužbu protiv vatrogasaca kojima, kako je rekla, "nije bila sposobna da kaže ne" pošto je bila osetljiva i depresivna.

Osumnjičeni su izjavili da je devojčica svojevoljno pristala na seks i da su je smatrali "lakom". Francuski zakon zabranjuje svaku vrstu seksualnih odnosa između odrasle osobe i maloletne osobe mlađe od 15 godina.

Mada vatrogasci u Francuskoj uživaju poštovanje, ugled te službe je u poslednjih nekoliko godina narušen zbog niza seksualnih skandala. Sud u Abevilu, na severu Francuske, osudio je jednog vatrogasca na četiri meseca uslovno pošto je jedna tinejdžerka 2010. godine imala seksualne odnose u stanici s nekoliko vatrogasaca.

U Parizu su podignute optužnice protiv 11 vatrogasaca pošto je jedan regrut u maju prijavio da je silovan na prijemnoj ceremoniji, što je snimljeno kamerom mobilnog telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: