Dačić: DS je kriv za ponašanje Buhe

U beogradskoj opštini Surčin, napetost i dalje traje, jer grupa građana, među kojima je i Ljubiša Buha Čume, protestuje u centru opštine.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2012.

16:31

Default images

Opštinski odbor DS-a traži zaštitu policije od, kako navode, pretnji i uvreda iza kojih stoji zaštićeni svedok Ljubisa Buha Čume, a ministar Ivica Dačić, odgovara da ne treba policiju mešati u politiku.

Centar Surčina oblepljen je novim plakatima, a ispred prostorija Opštine, sedi grupa odevena u majice sa natpisom "Vojica lopov". Među njima bio je i zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume, a i on i ostali učesnici tvrde da protest nema stranačku pozadinu.

"Grupa građana iz Surčina je podela 49 krivičnih prijava protiv Janosević Vojislava, to je predato pre više od dvadeset dana. Mi sad ovim majicama i plakatima "Vojica lopov" samo da skrenemo paznju nadležnim organima da rade svoj posao", kaže Slobodan Ivković.

Na drugoj strani surčinski DS i dalje čeka na policijsku pomoć, zbog kako navode fizičkih i verbalnih zastrašivanja. U toj stranci označili su Ljubišu Buhu kao organizatora odborničke većine na toj opštini, koju ni trebalo da čine naprednjaci, SPS i URS i to dokumentovali snimcima na kojima se vidi da BUha stoji sa ljudima koji lepe plakate protiv dosadašnjeg predsednika opštine Vojislava Janoševića.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odgovornost za ponašanje zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe, i njegovo učešće u dešavanjima u Surčinu, prebacuje na Tužilaštvo i Demokratsku stranku.

"Neka sami kusaju što su skuvali, 90 posto treba uhapsiti", rekao je Ivica Dačić.

U toj beogradskoj opštini nedavno je prilikom pokušaja konstituisanja vlasti bilo nereda na sednici i protesta ispred zgrade opštine na kojoj je tada razbijeno nekoliko stakala. Nova konstutivna sednica zakazana je za 14. avgust, ali situacija nije ništa jasnije ko ima većinu, jer opštinski odbori DS i SNS međusobno optužuju za potkupljivanje odbornika, pa čak i kidnapovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: