Napeto u Surčinu, Čume lepi plakate

Ljubiša Buha Čume, zaštićeni svedok u procesu za ubistvo premijera, odbacio je optužbe šefa beogradskog DS-a Aleksandra Šapića da preti odbornicima SO Surčin.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

15:19

Default images

Čume u izjavi za B92 negira sve Šapićeve optužbe, kaže da su to budalaštine i da iza tvrdnji da on maltretira odbornike po Surčinu stoji dosadašnji predsednik te opštine Vojislav Janošević. "Janošević pokušava da prikrije svoje kriminalne aktivnosti i opštini Surčin pa na mene skreće pažnju. Grupa građana je protiv njega podnela 49 krivičnih prijava".

Ljubiša Buha Čume potvrđuje da je zajedno sa grupom građana Surčina lepio plakate protiv dodadašnjeg prvog čoveka te opštine, navodeći da im je samo pomagao kada ih je video na ulici.

"Ja sam samo pomagao grupi građana koja je podnela krivčlne prijave protiv Vojice Janoševića, a on je lud čovek i bolje da ide da se leči", kaže Čume.

On odbacuje navode da je povezan sa SNS i da njihovi odbornici lepe plakate po Surčinu.

"Šapiću bih poručio da najpre proveri te navode a ne da uvlači ceo DS u to. Mene politika ne zanim, ali me interesuje da li će on podneti ostavku kad Janošević bude uhapšen".

Ranije danas je beogradski odbor DS tražio od MUP-a da zaštiti odbornike SO Surčin, koji su kako su naveli izloženi "fizičkim i verbalnim pretnjama od strane Ljubiše Buhe, zvanog Čume".

U pismu koje je predsednik beogradskog odbora DS Aleksandar Šapić uputio ministru policije Ivici Dačiću navodi se da je "izbor predsednika opštine "sprečen" pre više od mesec dana, kada je u opštinu "uletela velika grupa kriminalaca", koja je jednog odbornika "bukvalno otela iz prostorija opštine" i da je reč o odborniku SNS Dragoljubu Sudžuku koji je želeo da svoj glas da DS-u.

Šapić je izneo tvrdnje da je "organizator svih dešavanja u Surčinu Ljubiša Buha, koji kao zaštićeni svedok ima stalnu pratnju policije".
Na kuæama u Surèinu oblepljeni su uvredljivi plakati na raèun bivšeg predsednika te opštine demokratu Vojislava Janoševiæa.
Sam Vojislav Janušević kaže da su on i odbornici izloženi pretnjama, verbalnom i fizičkom maltretiranju.

"U ovom vakuumu bez vlasti u širem smislu, mi smo najgore prošli. 50 dana smo pod torturom, oni sebe zovu grupom građana mi znamo ko su oni. Izlepili su 100 hiljada plakata, i razne vrste torture do toga da se vlast formira po nečijoj volji i želji, nekoga iz senke", kaže Janošević.

Janošević dodaje da se policija sve vreme drži po strani iako oni imaju fotgrafije na kojima se vidi kako Ljubiša Buha sa grupom ljudi lepi plakate na kojima piše "Vojica lopov".

U Srpskoj naprednoj stranci kažu da to nema nikakve veze sa njihovom strankom i da se oni ne bave kriminalnim radnjama.

"To je potpuna neistina, ne znam besmisleno mi je da komentarišem, mi smo obavestili javnost o tome da je njihova stranka htela da kidnapuje našeg odbornika SNS-a, mi njhove odbornike nismo tražili, nismo kidnapovali, nismo maltretirali. Mi imamao stabilnu većinu i mi se ne bavimo prljavim stvarima, ne bavimo se kriminalom, mi imamo ozboljnu i objektivnu većinu koja hoće da menja stvari pa i u Surčinu", kaže Nebojša Stefanović iz SNS-a.

Strasti u Surčinu nisu se smirile još od konstituvne sednice 25 maja. Nova sednica u opštini Surčin zakazana je za 14. avgust kada bi trebalo da bude formirana lokalna vlast. Do tada u DS-u se nadaju da će bez obzira na stranačku pripadnost policija obavljati svoj posao i da će se odbornicima pružiti maksmimalna zaštita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: