Vozač se onesvestio, 30 povređenih

Tri autobusa se sudarila na uglu Ruske ulice i Bulevara vojvode Mišića, kod Sajma, jutros oko 8 časova. Povređeno je 30 osoba.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.07.2012.

08:40

Default images

Do sudara je došlo kada je autobus "Laste" naleteo na dva autobusa na liniji 23.

Kako je potvrđeno za B92, na lice mesta upućene su četiri ekipe Hitne pomoći, a portparolka Hitne pomoći Nada Macura je izjavila da su putnici uglavnom zadobili povrede glave i ortopedske povrede. Među povređenima je i vozač jednog od autobusa.

"U Urgentni centar je posle nesreće dovezeno 30 osoba. Svi imaju lakše povrede. Prema dijagnostici koja je do sada urađena, mogu reći da niko nije životno ugrožen. To su uglavnom lakše povrede ortopedske i neurohirurške prirode, povrede glave, razderotine, ogrebotine i povrede ekstremiteta prilikom pada", rekao je portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.
Foto: B92
U Direkciji za javni prevoz kažu da je vozaču "Lastinog" autobusa pozlilo u toku vožnje i da je izgubio svest, pa da je zbog toga došlo do naletanja na autobuse koji su stajali na stanici.

Stajalište kod Ruske ulice je samo za gradski prevoz i tu nije ni predviđeno zaustavljanje "Lastinih" međugradskih linija.
Foto: B92
Kako je javio reporter B92, autobusi su u trenutku nesreće bili puni, a na mestu nesreće se videlo mnogo srče, a na pojedinim mestima i krvi.

Do sudara je došlo kada je autobus "Laste" naleteo na gradski autobus na liniji 23, koji je potom naleteo na treći - takođe punu "dvadesettrojku".
Foto: B92
Saobraćaj je kod Sajma bio otežan, ali nije bio obustavljen. Gužve su se stvarale iz pravca Banovog Brda ka centru grada. P

eriodično je bio obustavljen samo tramvajski saobraćaj, ali je i on normalizovan oko 10 sati.

"Vozilo tehnički ispravno"

Generalni direktor prevoznika "Lasta" Velibor Sovrović kaže da je autobus tog preduzeća u trenutku udesa bio tehnički ispravan.

Autobus je, prema njegovim rečima, imao šestomesečni pregled 24. januara ove godine i sledeći je trebalo da bude 24. jula. Autobus je jutros ušao u "dnevnu negu" i konstatovano je da je vozilo ispravno, a vozač je radio u skladu sa zakonom o bezbednosti saobraćaja, tvrdi Sovrović.

"Prošle nedelje je imao vreme na radu svaki radni dan oko sedam sati i 15 minuta, a ove nedelje imao je u prvoj smeni četiri sata i 30 minuta", dodao je Sovrović.

"Sticajem okolnosti imali smo sreće da u toj nezgodi dođe do lakših telesnih povreda i jednostavno možemo da budemo srećni takvim ishodom", istakao je Sovrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: