SAD: Razbijeni hakeri, 24 uhapšena

Najmanje 24 osobe su uhapšene u velikoj međunarodnoj akciji otkrivanja internet prevara sa ukradenim podacima kreditnih kartica, saopštili američki zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

01:01

Default images

Akcija, sprovedena na četiri kontinenta, bila je usmerena protiv dobro organizovane grupe, koja je delovala u 13 država, koristeći identitete ljudi čije su kartije ukradene ili falsifikovane, rekla je zamenica direktora FBI iz Njujorka Dženis Fedarik.

Ona je navela da je u pitanju izuzetno organizovana "sajber kriminalna grupa" koja se bavila kupovinom i prodajom ukradenih identiteta i podataka kreditnih kartica.

U otkrivanje prevara su bile uključene i policije u Velikoj Britaniji, Australiji, BiH, Bugarskoj, Danskoj, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu, Makedoniji I Norveškoj.

Prema navodima njujorškog tužioca Prita Barara, ovom operacijom je sprečena potencijalna šteta od 205 miliona dolara sa 411hiljada kartica.

Uhapšeni su sve muškarci, stari između 18 i 25 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: