Grčka desnica: Izbaciti decu dođoša

Radikalni grčki desničari iz "Zlatne zore" zapretili su da će izbaciti decu imigranata iz bolnica i vrtića, ako uđu u parlament nakon nedeljnih izbora.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

00:57

Default images

Zlatna zora je svoje upozorenje imigrantima poslala na predizbornom skupu u Atini, a najava je propraćena gromoglasnim aplauzom okupljenih ljudi.

"Ako Zlatna zora uđe u parlament, sprovešćemo racije u bolnicama i dečjim vrtićima i izbacićemo imigrante i njihovu decu na ulice tako da na njihova mesta mogu doći Grci", kazao je Ilias Panagiataros iz Zlatne zore na mitingu.

Grčki birači će u nedelju ponovo izaći na opšte izbore, nakon što stranke nisu uspele da oforme vladajuću većinu.

Na tim izborima 6. maja Zlatna zora je osvojila gotovo 7 odsto glasova. Stranka povećava svoju popularnost delom i zbog talasa nezadovoljstva Grka "glavnim" političarima i dubokom privrednom krizom.

Ekstremno-desničarsku organizaciju "Zlatna zora" optužuju za nasilne napade na imigrante u Atini, a njeni članovi učestvovali su u sukobima sa levičarima i anarhistima.

Sada u kampanji koriste činjenicu da su Grci zabrinuti za snabdevanje lekovima i nedostatak bolničkih kreveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: