Špigl: Srbiji status kandidata

Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata, piše nemački nedeljnik ''Špigl - onlajn'' pozivajući se na diplomatske krugove u Briselu.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2012.

09:32

Default images

List navodi da je za takvu ocenu diplomata, koje nije imanovao, bio odlučujući najnoviji dogovor postignut u dijalogu Beograda i Prištine.

''Još početkom decembra su šefovi država i vlada odbili da Srbiji dodele status kandidata za EU. Posebno su Nemačka, Austrija i Holandija tada izrazile teške sumnje. Sada je Beograd, ipak, učinio jedan odlučujući korak dalje - ta balkanska država treba sledeće nedelje, na sednici Saveta u Briselu, da dobije status EU-kandidata'', iznosi nedeljnik navode diplomatskim krugovima u Briselu.

Glavni povod za blokadu (u decembru) bili su nasilni ispadi Srba na severu Kosova, kada su bili povređeni nemački i austrijski vojnici, prenosi ''Špigl'' u onlajn izdanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: