Priprema se atentat na Zukorlića?

Sarajevski list "Dnevni avaz" piše da mešovita grupa kriminalaca iz Srbije navodno već četiri meseca priprema atentat na muftiju Muamera Zukorlića.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2012.

12:02

Default images

Ta informacija je potvrđena "Avazu" iz izvora bliskih samom muftiji, koji je upozoren da "povede računa o sopstvenoj sigurnosti". Zukorlić je, naime, tokom jučerašnje sednice Rijaseta IZBiH u Sarajevu dobio šifrovanu poruku da mu je sigurnost ugrožena.

Prema izvorima bliskim predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, atentat na njega naručen je iz Sarajeva, a za njegovu realizaciju angažovani su kriminalci iz Valjeva i Novog Pazara. Upravo zbog informacija o naručiocima, Zukorlić je na opasnost upozoren baš tokom boravka u glavnom gradu BiH.

U tekstu "Dnevnog avaza" se dodaje da su navodno policijsko-sigurnosne službe u Srbiji imale već dva meseca takvu informaciju, ali da muftiju Zukorlića o tome nisu obavestile. Zbog toga će, kako saznaje "Dnevni avaz", Mešihat IZ u Novom Pazaru danas zatražiti i službeno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U "Avazu" se podseća da ovo nije prvi put da je Zukorliću ugrožena sigurnost. Grupa vehabija bliska sandžačkoj SDA planirala je atentat na Zukorlića u martu 2007, nameravajući da njegov terenac gađa "zoljama". Plan je osujećen, a atentatori su uhapšeni i procesuirani u Beogradu. I kasnije su u nekoliko navrata stizale informacije o mogućim napadima na poglavara IZ u Srbiji.

Da saznanja o atentatu nisu bez osnova, izvori bliski Zukorliću temelje upravo na činjenicama da ovo nije prvi put da se on suočava s pretnjama. Takođe, sve se pklapa, kako kažu, s tekstovima objavljenim u "Reviji Sandžak" o sprezi kriminala i nekih bošnjačkih političara. Na kraju, dodaje se u članku u "Dnevnom avazu", Zukorlić se u poslednje vreme žestoko obrušio na kriminal bošnjačkih političara u Srbiji, tražeći od naroda da "izoluje kriminal i mafiju u Sandžaku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: