"Raspisivanje izbora do 11. marta"

Parlamentarni izbori bi'e održani 29. aprila ili 6. maja, kaže Slavica Đukić Dejanović i dodaje da će oni definitivno biti raspisani do 11 marta.

Izvor: Tanjug, Press

Petak, 17.02.2012.

08:28

Default images

"Pošto će sigurno biti ponavljanja izbora na nekim mestima, još smo u dilemi da li da izbore zakažemo za 29. april, kako bi se ponovljeno glasanje održalo 6. maja, ili da izbori budu na Đurđevdan, a da se ponavljanje izbora održi do 11. maja, što je poslednji zakonski i ustavni rok za završetak izbornih radnji", rekla je predsednica Skupštine za "Pres".

Prema njenim rečima, lokalne i parlamentarne izbore raspisaće ona i predsednik Srbije Boris Tadić do 11. marta.

Đukić Dejanovićeva je takođe pozvala PUPS da ostane u koaliciji sa socijalistima i Draganom Markovićem Palmom i dodala da konačnu odluku stranke Jovana Krkobabića očekuje do kraja februara.

Ona je dodala i da su sindikati prirodni izborni partneri SPS-a, bez obzira na odluku sindikalaca da li će i s kim izaći na izbore, kao i da je moguće da parlament zaseda i posle raspisivanja izbora.

"U slučaju vanrednih izbora parlament se raspušta samim činom raspisivanja izbora. Međutim, pošto će ovo biti redovni izbori, parlament može da zaseda i donosi akte sve dok ne bude konstituisan saziv poslanika i verifikuju se njihovi mandati", objasnila je Đukić Dejanovićeva za "Pres".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: