Anonimusi srušili sajt Josipovića

Internet stranica predsednika Hrvatske u četvrtak naveče nakratko bila nedostupna. T- portal piše da su je oborili hrvatski Anonimusi.

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

11:11

Default images

Razlog je, kako dalje piše taj hrvatski portal, Josipovićeva izjava koja podržava uvođenje ACTA trgovinskog sporazuma koji sprečava pirateriju. Hrvatski Anonimusi su, kao uostalom i pripadnici te hakerske grupe širom sveta, protiv tog sporazuma.

U poruci koju su Anonimusi poslali redakciji lista Dnevnik.hr, oni su najavili i nove napade uz poruku - "Ivo Josipovic you should expect us!!!"

Internet stranica hrvatskog predsednika jutros radi normalno, a rušenje Josipovićeve stranice oštro je kritikovao Institut hrvatske glazbe (IHG), koji taj čin ocenjuje kao neprihvatljiv.

'Ovakav čin je neprihvatljiva demonstracija sile i predstavlja upravo ono protiv čega Anonimousi tvrde da se bore: beskompromisnu cenzuru i ograničavanje slobode javnog izražavanja na internetu", saopšteno je iz IHG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

17 h

Podeli: