Pola Crne Gore ne koristi računar

Polovina stanovništva Crne Gore nikada nije koristila računar, ali zato gotovo sva domaćinstva imaju televizor i mobilni telefon, saopšteno je iz Monstata.

Izvor: B92

Petak, 16.12.2011.

14:47

Default images

Pomoćnik direktora crnogorskog Zavoda za statistiku (Monstat) Božidar Popović rekao je da 98,9 odsto domaćinstava ima TV prijemnik, a 93,2 poseduje mobilni telefon. On je naveo da broj lica starosti između 16 i 74 godine, koji su koristili računar, iznosi 53,2 odsto, dok procenat onih koji nikada nisu koristili kompjuter iznosi 46,8 odsto.

Popović je rekao da je, prema istraživanju Monstata, 49,9 odsto građana Crne Gore izjavilo da je koristilo internet.

"Pri čemu 76,6 odsto njih internet je koristilo svakog dana ili skoro svakog dana, a 17,5 odsto je koristilo internet najmanje jednom nedeljno", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: