Đelić: Teški dani pred Srbijom

Pred Srbijom su ponovo teški dani na evropskom putu, a odluka o dodeli statusa kandidata biće doneta u poslednjem trenutku, kaže Božidar Đelić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

21:51

Default images

Potpredsednik vlade za evropske integracije kaže da je opsežna diplomatska ofanziva Beograda u toku i da raste lista naših saveznika koji žele da nam odaju priznanje za sprovedene reforme.

Tom spisku prošle nedelje priključila se i Holandija, koja je, kako kaže Đelić, ponudila usluge lobiranja kod država koje zauzimaju najtvrđu liniju prema našim integracijama.

Sve to, međutim, ne garantuje pozitivan ishod 9. decembra i odluka će, verovatno, kao i u slučaju mišljenja Evropske komisije, biti doneta u minut do 12.

Đelić kaže da će Vlada učiniti sve da stvori uslove da se kandidatura desi.

“Moramo prevashodno raditi na uslovima koje je predočila Evropska komisija, a to je da se ponovo uspostavi dijalog sa Prištinom i da se primene oni dogovori koji su već postignuti. To je uslov svih uslova”, kaže Đelić.

Đelić kaže da nije ni optimista ni pesimista što se tiče ishoda 9. decembra

"Uloga Vlade, i mene kao potpredsednika za evropske integracije, nije da se nada, žali na nepravdu, već da radi do poslednjeg momenta kako bismo napravili naredni korak ka Briselu", kaže Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: