Hoćemo razgovore, ali Drevs ne zove

Predstavnici opština sa severa Kosova saopštili su da su spremni za razgovor s komandantom Kfora Erhardom Drevsom, ali da još nisu dobili zvaničan poziv.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

14:29

Default images

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je novinarima da su predsednici četiri opštine sa severa Kosova spremni za razgovor s komandantom Kfora.

Pantić je istakao da razgovor s Drevsom treba da bude na ravnopravnoj osnovi i da ne sme biti ucenjivanja.

“Očekujem da komandant Kfora pokaže spremnost i mi ćemo razgovarati i siguran sam da ćemo postići dogovor. Još uvek nismo dobili zvaničani poziv za razgovore sa Erhardom Drevsom”, rekao je Pantić.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić takođe je izjavio da, ako je Kfor spreman za nastavak razgovora, da su i oni spremni da sednu za pregovarački sto i nastave razgovore o rešavanju krize na severu pokrajine.

“Bez obzira na sve, narod će ostati ovde sve do ostavarenja osnovnih ciljeva, a to su garancije da na prelazima nema kosovskih carinika i granične policije”, dodao je Ristić.

Komadant Kfora Erhard Drevs najavio je mogućnost da se sutra održi još jedan sastanak Kfora i predstavnika četiri opštine severa Kosova.

Drevs je obišao svoje jedinice nadomak barikade u Zupču i ocenio da mirno i razumno ponašanje i Srba i jedinica Kfora u opštini Zubin Potok predstavlja dobar znak pred buduće razgovore.

On je rekao da se nada mirnom rešenju pitanja blokade puteva, ali je spreman da u suprotnom iskoristi svoja ovlašćenja.
Drevs je istakao da sloboda kretanja mora obuhvatiti i Kfor i Euleks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: