"Iz Niša nećemo nikoga špijunirati"

Ruski ministar Sergej Šojgu u intervjuu za Pres rekao da se u Nišu gradi humanitarni centar i dodao da ko ne veruje , to je samo njegova stvar.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2011.

00:02

Default images

"U Nišu je otvoren humanitarni centar, jedna klasična vazduhoplovna baza, gde će biti stacionirane letelice koje će delovati širom regiona i Evrope u slučaju požara, koji su na ovom području jedna od najdominantnijih elementarnih nepogoda" , napomenuo je Šojgu.

“Namena je isključivo humanitarnog karaktera sa ciljem da pomognemo ljudima, s obzirom na to da svake godine dobijamo desetine poziva iz cele Evrope. Iz Niša će se mnogo lakše delovati “ , objasnio je Šojgu.

On objašnjava da izgradnja ruske vojne baze u Nišu ne može dab de isplativa i dodao das u vrata centra svakome otvorena i svako može da dođe i uveri se da li su sumnje na mestu.

Spekulacije da je to centar za špijuniranje po region Šojgu neće ni da komentariše.

“Kada smo bili u procesu formiranja ideje o pravljenju ovog centra, sazvali smo međunarodnu konferenciju, kojoj su prisustvovale i kolege iz Evropske unije, SAD, kao i svi ostali naši partneri. Pozvali smo ih da učestvuju u osnivanju i radu centra. Nadam se da će nadležni iz Evropske komisije uzeti učešće i priključiti se u narednom period” objašnjava ruski ministar.

On kaže da što se tiče Kosova, pozicija Rusije i podrška Srbiji je iskazana i nije se promenila.

“To su iskazali predsednici i premijer, gospoda Putin i Medvedev, najviši državni zvaničnici Ruske Federacije. Naš stav je isti, podržavamo stav Srbije” rekao je Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: