"Država neće tolerisati nasilje"

Ministar policije posetio devojku napadnutu za vikend jer je nosila majicu Parade ponosa i poručio da država neće tolerisari nasilje protiv bilo koga.

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2011.

11:56

Default images

Ivica Dačić je posle posete devojci, koja je u Urgentnom centru KBC, rekao da je želeo da se lično uveri kakvo je njeno zdravstveno stanje.

Devojka, koja ne želi da joj se otkrije identitet, pretrpela je teške povrede kada ju je napala maloletna osoba jer je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije. Zbog toga je ispred Vlade zakazan protest Gej strejt alijanse.

"Presečena joj je tetiva na desnoj šaci i nadam se da neće ostati invalid. Inače ona je student Fakulteta za bezbednost i žestoko se borila otevši prvo šipku napadaču, a potom i nož kako bi spasila život. Sve ovo je dokaz jedne loše atmosfere i država mora da pošalje jasnu poruku svima koji pribegavaju nasilju da će biti rigorozno sankcionisani", rekao je ministar policije.

On je naveo da očekuje da će pravosuđe uraditi svoj posao i napadač biti primereno kažnjen, bez obzira na to što je maloletan.

Prema njegovim rečima, incident koji se dogodio za vikend dokaz je da je potez države da otkaže sve skupove najavljene za 2. oktobar bio opravdan i poručio da će na svaki način pokušavati da očuva bezbednost LGBT populacije.

"Apelujem na sve da se okanu nasilja, policija će raditi svoju posao i hapsiti izgrednike, ali očekujem i da kazne potom budu prilagođene učinjenim nedelima", rekao je Dačić.

"Stavimo prst na čelo i pošaljimo jasne poruke svima da je policija tu da štiti svoje građane i da ovakvi pojedinačni incidenti ne smeju da postanu deo naše svakodnevnice", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: