Kod Podujeva napadnut srpski kamion

Grupa pristalica pokreta "Samoopredeljenje" prevrnula je u selu Glamnik kod Podujeva šleper koji je na Kosovo prevozio robu iz centralne Srbije. Dvoje uhapšeno.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 21.09.2011.

18:35

Default images

Albanci su zaustavili šleper koji je prevozio grašak, prevrnula ga i uništila robu. To su rekli vozači drugih kamiona koji su bili očevici događaja.

Oko 16 časova pristalice ovog pokreta su zaustavile kamion sa proizvodima "Centroproizvoda". Najpre su robu istovarili iz kamiona a onda prevrnuli i ostavili ga pored puta.

"Ne može biti komercijalnih odnosa, bez političkih. I ne može biti ni političkih odnosa pre nego što Srbija prizna Kosovo. To znači prvo izvinjenje, drugo naplata ratne štete i treće povratak nestalih”, navodi u saopštenju pokreta “Samoopredeljenje”.

Od prošlog petka kosovske vlasti dozvoljavaju uvoz robe iz centralne Srbije, primenjujući dogovor o carinskim pečatima postignutim sa Beogradom.

Ne zna se da li je u incidentu povređen vozač šlepera koji su napali Albanci. Šleper je imao registarske tablice iz Vranja, a pripada firmi "Mili trans". "Oko 50 Albanaca se preprečilo preko puta i zaustavili su šleper. Potom su izbacili vozača, a zatim su iz prikolice izbacivali pakete graška i razbacivali ga pored puta", rekao je jedan od očevidaca.

Kako je naveo, jedan od Albanaca je ušao u šleper i dovezao ga do same ivice puta, a zatim su ga prevrnuli. Grupa Albanaca je potom napala drugi kamion koji se vraćao sa Kosova i koji je već isporučio robu. Pokazivali su mu dva prsta i pretili mu da će ga "zaklati".

Vozač tog kamiona je, prema sopstvenim rečima, dao gas i pobegao na administrativni prelaz Merdare. Na tom prelazu je od sinoć stvorena kolona šlepera i kamiona u dužini od oko tri kilometra sa robom iz centralne Srbije. Niko ne zna razloge zastoja. Vozači čekaju od sinoć da pređu administrativni prelaz.

Srpski carinici su agenciji Beta rekli da nema nikakvih problema, već je gužva nastala zato što su svi kamioni došli u kratkom vremenskom periodu.

Pojedini vozači su agenciji Beta rekli da imaju kvarljivu robu i da zbog velike gužve ne mogu ni napred niti da se vrate, tako da ne znaju šta da rade.

Kolona se u ovom trenutku i dalje formira prema Kuršumliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: