Poslanik Berluskonija bez imuniteta

Poslanici donjeg doma italijanskog parlamenta glasanjem odobrili hapšenje poslanika iz Berluskonijeve stranke "Narod slobode" koji je optužen za korupciju.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2011.

21:37

Default images

Alfonso Papa biće uhapšen ubrzo pošto predsednik parlamenta zvanično obavešti istražitelje o rezultatu tajnog glasanja.

Italijanski poslanici uživaju imunitet koji mogu da im ukinu samo kolege, a Papi je imunitet uskraćen pošto su za njegovo hapšenje glasali i poslanici Berluskonijevog glavnog koalicionog partnera "Severne lige".

Za hapšenje se izjasnilo 319, a protiv 293 poslanika.

Papa, bivši sudija, optužen je da je poslovnim ljudima u okviru istraga koje su protiv njih vođene obezbeđivao poverljive informacije u zamenu za poklone u vidu skupocenog nakita i boravka u luksuznim hotelima.

On je optužen u okviru šire istrage o navodnoj tajnoj organizaciji koja okuplja političare, poslovne ljude i druge istaknute ličnosti.

Berluskoni, protiv koga se trenutno vode tri sudska procesa pod optužbama za podmićivanje, utaju poreza i plaćanje seksualnih usluga maloletnici, odbio je da komentariše današnju odluku parlamenta, a ranije je istragu o korupciji za koju je optužen Papa nazvao "sramotnom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: