Gadafi: Opozicioni Savet beznačajan

Moamer Gadafi kaže da priznanje Prelaznog nacionalnog saveta iz Bengazija od strane nekih svetskih i regionalnih sila nema nikakvog značaja za libijski narod.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

23:23

Default images

Libijski vođa je time još jednom naglasio da ne priznaje glavno telo libijske opozicije.

"Možete milion puta da priznate takozvani Prelazni nacionalni savet, to nema nikakvog značaja za libijski narod koji će da pogazi odluke koje donosite", rekao je Gadafi u poruci svojim pristalicama okupljenim u Zlitenu, oko 150 kilometara od Tripolija.

Kontakt grupa danas je na sastanku u Istanbulu saopštila da od danas priznaje Prelazni nacionalni savet kao "legitimni vladajući autoritet" zemlje, navodi se u zaključnoj deklaraciji te grupe.

U poruci koja je čitana preko razglasa, libijski vođa je ironičnim tonom kazao da "ne zamišlja da bi jednog dana herojski libijski narod mogla da predstavlja šaka izdajica koja je otvorila vrata Bengazija krstaškim trupama".

"Niko ne može da predstavlja libijski narod, čak ni Gadafi. Narod će dakle pogaziti vaše odluke", poručio je libijski vođa u svojoj četvrtoj poruci od 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: