Sreda, 20.04.2011.

19:01

Vučić: Bez Tome ne možemo

Oko hiljadu građana prisustvuje performansu SNS ispred zgrade RTS-a u Beogradu. Vučić: Pošaljimo poruku Nikoliću da bez njega ne možemo.

Izvor: B92, Beta

Default images

Naprednjaci ovim skupom izražavaju nezadovoljstvo izveštavanjem tog medija o štrajku glađu i žeđi predsednika SNS Tomislava Nikolića.

Omladinci SNS u Takovskoj ulici koja je zatvorena za saobraćaj, izvode improvizovani TV Dnevnik. Zgradu RTS-a obezbeđuju jake policijske snage.

Pošaljemo poruku Tomi da bez njega ne možemo i da još jednom razmisli i prekine štrajk glađu i žeđu, rekao je večeras zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić pristalicama SNS.

Mi ćemo ga sačekati, rekao je Vučić, a vlast neka raspiše izbore kadgod hoće, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne postoji stvar u Srbiji koju vladajuća koalicija nije uništila i da u tome ima podršku "tri udarne pesnice, RTS Blica i B92.

"Žuta lažovizija"

Naprednjaci su postavili transparente na kojima piše: "Žuta lazovizija", "Tadićeva televizija je žute boje". Oni nose i fotografiju direktora RTS Aleksandra Tijanića na kojoj piše: "Svakoj vlasti na usluzi".

Okupljeni traže vanredne izbore i uzvikuju "Tadiću, odlazi!".

Demonstrante od policije odvaja i mnogobrojno stranačko obezbeđenje organizatora skupa.

Okupljeni nose stranačke zastave sa natpisima Beograda, Pančeva i Novog Sada. Oni duvaju u pištaljke i vuvuzele.

Performansu prisustvuju zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, i partneri SNS: predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, predstavnica Pokreta snaga Srbije Milanka Karić.

Nikolić štrajkuje tražeći vanredne parlamentarne izbore. Lekari koji se staraju o njemu danas su apelovali da prekine štrajk žeđu, navodeći da to može ozbiljno da mu ugrozi život.

A zamenik predsednika Srpske napredne stranke biće gost sutrašnjeg Kažiprsta na RTV B92 od 9.30

Podrška Nikoliću i u ostatku Srbije

Pristalice Srpske napredne stranke protestvovale su večeras u Nišu i Aranđelovcu, tražeći ponovo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

U Nišu su pristalice SNS palili sveće u Crkvi Svetog Luke, a naprednjak Miodrag Stanković Uča rekao da će prekinuti štrajk glađu i žeđu, koji je počeo u nedelju, i da će "nastaviti post strogo na vodi".

Na skupu u Aranđelovcu govorio je poslanik SNS Mileta Poskurica i poručio da se nada da će "sveta tajna pričešća sutra možda pomoći Tomislavu Nikoliću da se vrati živ, zdrav i sposoban da ponovo povede i završi posao za Srbiju i njene građane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

19 h

Podeli: